Word lid
 

Huisvesting Oekraïense vluchtelingen in De Hoekstien gaat door

Maandag 17 juli 2023 | 10:08

Huisvesting Oekraïense vluchtelingen in De Hoekstien gaat door

Op 24 juni hebben we van de gemeente te horen gekregen dat De Hoekstien een van de mogelijke locaties was die in aanmerking komen voor de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne (zie artikel van 24 juni).

In dat gesprek is afgesproken dat de gemeente Plaatselijk Belang zou informeren zodra er een besluit is genomen. Het college van B&W heeft inmiddels een besluit genomen.

 

Huivesting Oekraïense vluchtelingen in De Hoekstien

Sinds maart 2022 is de gemeente aan zet om de huisvesting van Oekraïense vluchtelingen te realiseren. Dat doen we graag! Op dit moment zijn er in Nederland niet genoeg opvangplekken. Daarom is in 2023 de taakstelling opgehoogd. Om daar aan te voldoen moet de gemeente voor meer opvangplekken zorgen. Daarom inventariseren we drie verschillende gemeentelijke gebouwen. Uit de inventarisatie van De Hoekstien in Luxwoude is gebleken dat dit gebouw geschikt is voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen. Het college heeft daarom besloten het proces voor de verbouw van deze locatie in gang te zetten.

 

Hierbij hebben we zowel de sociale aspecten (zoals de voorzieningen) als de technische aspecten meegenomen. We zijn ons ervan bewust dat inwoners van Luxwoude voor veel zaken zijn aangewezen op omliggende dorpen. Dit is echter op de fiets of met de auto prima te overbruggen. Daarnaast is het gebouw in prima staat en is een verbouwing goed mogelijk in dit pand. Het college heeft daarom besloten om De Hoekstien in Luxwoude in te zetten voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen.

Op dit moment weten wij, Plaatselijk Belang, niet meer dan dit. Mochten jullie vragen hebben dan kun je deze natuurlijk per e-mail stellen of je kunt deze morgenavond, tijden onze vergadering, stellen. Wij verzamelen dan alle vragen en geven deze door aan de gemeente en we melden het zodra we antwoord(en) hebben.

×